PETER LARM

Senior Systemutvecklare

Vad gjorde du innan du kom till Educateit och hur länge har du jobbat hos oss?

Innan Educateit så har jag jobbat med allt möjligt. Bl.a. som vaktmästare på Folkets Hus i Iggesund, Truckförare på HIAB i Hudiksvall och som sågverksarbetare på Håsta Holmens sågverk i Hudiksvall. Precis innan jag började på YourVoice/Educateit, så jobbade jag som datahandledare på Datorteket i Vågbro. Och det var via en kollega där som jag kom i kontakt med YourVoice, som då sökte ett par systemutvecklare till ett 1-års-projekt. Jag började där i april 1997 och är fortfarande kvar.

Vad gör du i din roll och hur kan en vanlig dag se ut för dig?

En vanlig dag består oftast att jag sitter och klurar och funderar och försöker lösa problem. Skriver en hel del kod och har kanske nåt eller ett par möten.

Kan du berätta mer om några/något av de projekt du arbetar med?

Det jag har sysslat mest med den senaste tiden är ljud- och video-inspelning samt streaming av ljud och video för övervakning. Detta sker då via webben. Har även sysslat lite med Speech-to-text, där man från en ljud- eller video-fil kan få ut klartext av vad som sägs.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

De största utmaningarna är nog att lösa problemen och att få koden så bugg-fri som möjligt.

Vad är det roligaste med jobbet?

Det roligaste med själva jobbet är när man har kommit på en lösning på ett problem och det fungerar i praktiken. I övrigt så är det de fantastiska kollegorna som gör att jobbet är roligt och inspirerande.

Vad gillar du att göra på din fritid?

På fritiden sysslar jag gärna med musik. Jag spelar bas i en revy-orkester, och så spelar jag lite rock då och då med några kompisar. På sommaren så åker jag gärna en sväng med min motorcykel, gärna med frun bakpå. Alltid trevligare att uppleva saker tillsammans. Jag gillar även att spela dataspel. Kan nog kanske bli lite för mycket ibland.