PÄR NORLING

Senior Systemutvecklare

Vad gjorde du innan du kom till Educateit och hur länge har du jobbat hos oss?

Som nybakad gymnasieingenjör (elektronik) började jag arbeta som provare på Ericsson i Söderhamn. Efter några år bytte jag till ett företag som utvecklade apteringsdatorer till skördare för skogsindustrin. När sedan företaget gick i konkurs bytte jag bana. Hade funderat några år på att börja studera igen så jag hoppade på en utbildning till dataingenjör på Högskolan i Gävle. Efter studierna fick jag en tjänst som programvaru-utvecklare återigen på Ericsson. Har nu arbetat på Educateit/YourVoice sedan -99, det har blivit några år.

Vad gör du i din roll och hur kan en vanlig dag se ut för dig?

Dagen kan börja med ett avstämningsmöte där vi pratar om pågående och kommande uppgifter, bollar idéer om hur vi ska lösa någon ny funktion i systemet. Rätt som det är ringer telefonen då jag även supportar vårt kontor i Uppsala om de eller någon kund har någon fråga. Som systemutvecklare jobbar du mycket med problemlösning. Det blir mycket funderande på t ex hur gränssnittet ska se ut och fungera bäst för användaren och naturligtvis även hur kodningen ska göras på bästa sätt.

Kan du berätta mer om några/något av de projekt du arbetar med?

Jag har t ex varit med när vi skrev första raderna till testsystemet fram till idag. Senast har jag jobbat med att slå ihop inmatningsmodulerna för våra matematik- och språk-test.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Det skulle jag säga är att nu när applikationerna ska fungera lika bra på en telefon som en stor skärm.

Vad är det roligaste med jobbet?

När man har gjort en bra lösning på en uppgift som fungerar snabbt och effektivt och är lätt att förstå för användaren. Vi är även ett bra gäng på kontoret.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Tycker om att röra på mig utomhus. Åker skidor utför och på längden, springer/cyklar när det inte är snö på backen. Vindsurfar gärna vår-höst om det blåser +10 m/s.

Har du någon dold talang?

Spelat bandy i många år. Kan nog snurra upp alla på kontoret, om det nu skulle vara en talang...

Slutligen, beskriv dig själv med tre ord!

Lång, fundersam och glad.