HELENA KARLSSON

Vad gjorde du innan du kom till Educateit och hur länge har du jobbat hos oss?

Educateit och systerbolaget Your Voice Network har funnits med under i stort sett hela mitt arbetsliv. Vi startade upp Your Voice Network 1996 och sysslade då främst med att göra hemsidor och företagspresentationer åt olika företag. Internet var ju relativt nytt och outforskat då, men ganska snart började vi utveckla webbaserade system. Educateit och våra test började som ett konsultuppdrag och har med tiden utvecklats till att bli vår huvudsyssla. Min roll i företaget har förändrats med tiden, från att jobba med layout och att bygga html-sidor, utbilda kunder i våra system, ansvara för support, mm, till att nu vara ansvarig för vår distanstjänst och sköta ekonomin.

Vad gör du i din roll och hur kan en vanlig dag se ut för dig?
Jag ansvarar som sagt för vår distanstjänst och jobbar i vårt team av testledare med att ta emot människor som ska göra kunskapstest online. Dessutom är jag ekonomiansvarig, jobbar med en del med vår marknadsföring och driver företaget tillsammans med Daniel (som för övrigt också är min äkta hälft). Jag börjar alltid dagen med att gå igenom post, betala fakturor och annat administrativt. Under resten av dagen varvar jag mellan mina arbetsuppgifter, lite beroende på var jag behövs mest. Det går oftast i full fart och dagarna hinner knappt börja innan det är dags att gå hem.

Kan du berätta mer om några/något av de projekt du arbetar med
Distanstjänsten är mitt fokus och det är både utmanande och roligt. Vi uppfinner ständigt nya funktioner för att kunna hjälpa testtagarna på bästa sätt och vi utvecklar och förfinar processen som testtagarna behöver gå igenom för att förbereda sig och sin utrustning. Det är både roligt och givande att få vara med och utveckla något som både gör nytta i samhället och som hjälper individer framåt i livet.


Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
I rollen som testledare kan det vara en riktig utmaning att via telefon eller Zoom ge teknisk support till en person med begränsade kunskaper i svenska och engelska, men samtidigt är det också något av det roligaste.


Vad är det roligaste med jobbet?
Jag gillar att ha fullt upp och mixen av arbetsuppgifter är något som både berikar mina arbetsdagar men även skapar lite kaos i hjärnan ibland. Vi träffar på så väldigt många olika människor via vår distanstjänst och även om just arbetet som testledare i sig inte är så varierande så möts vi alltid av nya utmaningar så ingen dag är den andra lik.


Vad gillar du att göra på din fritid?
Jag tränar mycket, spelar piano, sjunger i en liten sånggrupp, gillar matlagning och har för tillfället helt snöat in på stickning.


En sista fråga, har du någon dold talang?
Är rätt bra på att läsa noter och börjar faktiskt (till min egen förvåning ) få till det där med stickandet ganska bra.