EMIL KARLSSON

UI/UX-designer

Vad gjorde du innan du kom till Educateit och hur länge har du jobbat hos oss?

Innan jag började på Educateit jobbade jag under ca 2 år med webbdesign på ett företag som heter Bokadero.

Vad gör du i din roll och hur kan en vanlig dag se ut för dig?

Mitt jobb går i stora drag ut på att lista ut och rita upp hur vårat system ska fungera och se ut. Jag finns sedan där och vägleder utvecklingsteamet så att allting blir som vi har tänkt. Mina dagar går ofta ut på att diskutera idéer med mina medarbetare, planera kommande projekt, skissa på projektet och testa de saker som våra utvecklare har gjort.

Kan du berätta mer om några/något av de projekt du arbetar med?

Just nu är det mycket fokus på vårt verktyg som vi kallar för "Online Test Room (OTR)". Det är ett verktyg som våra testledare kommer att kunna använda för att hjälpa så många personer som möjligt att göra nivåtest på distans.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Det finns många utmaningar. I mitt jobb gäller det att vara kreativ och duktig på att lösa problem. Det är inte alltid enkelt och vissa dagar dyker inga idéer upp alls i huvudet. Det gäller att ha sina sätt att hitta inspiration.

Vad är det roligaste med jobbet?

Det roligaste är att se slutresultatet av de hårda jobb vi har lagt ner. När man ser att det används och uppskattas, det är kul!

Vad gillar du att göra på din fritid?

Träna, dricka öl i solen i gott sällskap och spela lite datorspel när det hinns med.

Har du någon dold talang?

Jag åkte väldigt mycket skateboard i min uppväxt. Det sitter nog i litegrann! Kan även spela gitarr och piano om situationen kräver.