ALBIN OLOFSSON

Teknisk support och testledare på Educateits distanstjänst

Vad gjorde du innan du kom till Educateit och hur länge har du jobbat hos oss?

Innan jag började på EducateIT studerade jag civilekonomprogrammet på Umeå Universitet. Erbjudandet om tjänsten kom till mig sent 2020, så jag har varit med i gänget i nästan 1,5 år.

Vad gör du i din roll och hur kan en vanlig dag se ut för dig?

Jag jobbar som testledare. Jag ansvarar för att de personer som ska skriva sina test får en sådan bra upplevelse som möjligt. Jag bistår därmed med support innan, under och efter testen. Mina dagar fylls av kontakt med testtagarna, så de mesta av min tid går åt till att välkomna och assistera dem.

Kan du berätta mer om några/något av de projekt du arbetar med?

Jag har haft inblick i vår nya testmetod, som vi valt att döpa OTR. OTR är ett projekt som möjliggör att det blir fler personer som kan skriva sina test hemifrån, oavsett vilken sorts enhet de använder. Min roll i projektet har varit att testa metoden och återkoppla med synpunkter.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Att tillhandahålla en god kvalité på supporten i de mest intensiva stunderna. Vi jobbar i olika roller, där en viss person exempelvis ansvarar för chattar, en annan för att ge introduktion till testtagarna etc. Ibland kan det bli belastat för en viss roll. Som tur är har vi testledare en viss flexibilitet och kan hjälpa varandra i stunderna det behövs.

Vad är det roligaste med jobbet?

Givetvis måste det vara att jag får träffa så många olika människor, unga som äldre. Lite extra roligt med det är just att testtagarna är utspridda runtom i landet.

En sista fråga, har du någon dold talang?

Jag kan faktiskt prata en del spanska, vilket ibland kan ge en fördel inom mitt jobb.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag gillar matlagning och att spendera sommarkvällar på golfbanan