ANTON BLOMBERG

Marknadsansvarig

Vad gjorde du innan du kom till Educateit och hur länge har du jobbat hos oss?

Större delen av mitt arbetsliv har jag tillbringat på Patent- och registreringsverket (PRV). Det blev 20 år på myndigheten.

Nu har jag arbetat på Educateit i 2 år och börjar nog bli lite varm i kläderna även om jag hela tiden lär mig nya saker.

Vad gör du i din roll och hur kan en vanlig dag se ut för dig?

I min roll som marknads- och kundansvarig är det fullt upp med massor av intressanta arbetsuppgifter. En vanlig dag kan jag på morgonen publicera ett inlägg på Linkedin eller Instagram för att sedan kliva in i ett möte med en potentiellt ny kund. Efter lunch kanske jag gör klart det sista inför ett event som handlar om språktest i samband med rekrytering. Avslutar dagen med att prata med några befintliga kunder för att kolla av att allt funkar som det ska för dem. Sämre jobb kan man ha!

Kan du berätta mer om några/något av de projekt du arbetar med?

Just nu jobbar vi med att fler förvaltningar inom Sveriges kommuner ska se nyttan av att använda våra språktest. Allt fler ser nyttan och börjar där med att använda språktest inför rekrytering.

Våra test blir en viktig del för att rekrytera personal med rätt kompetens och de ger kandidaterna en rättvis och likvärdig bedömning.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Att prioritera bland allt man vill göra!

Vad är det roligaste med jobbet?

Att lära känna och bygga relationer med nya människor är det absolut roligaste och mest inspirerande i mitt jobb. Där är just relationerna som ger energi och drivkraft.

Vi har riktigt kul tillsammans på jobbet – det gör det självklart arbetslivet enklare.

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag ser till att sysselsätta mig med fotboll och fotografering på min fritid. En kamerasamlare som njuter av det vackra i designen, hantverket och tekniken i gamla kameror.

Har du någon dold talang?

Kan låta som Kalle Anka.